LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Nesaksla

Tid, en vei uten pause
1 t 30 min
Lengde på turen en vei
1.9 km
Samlet stigning
683 m
Merket tursti
Merket
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Åndalsnes

Rauma

Topptur

Merket tursti

25 moh

708 moh

Startposisjon

Åndalsnes

6937650 - 432732

62.56360 - 7.69142

25 moh

Nesaksla

Er nok den mest populære fjellturen i kommunen og starter midt i sentrum av Åndalsnes. Fin tur med jevn stigning, bratt på slutten. Fra toppen er det flott utsikt over Åndalsnes, Romsdalen og fjorden.

Slik går turen

I rundkjøring ved Åndalsnes følg skilt til sentrum. Parkeringsplass for noen biler ved startpunkt, Alernativ parkering på Rauma Samfunnshus eller Rauma Kulturhus som ligger 5 min herfra.
Start ved parkeringsplassen under Nebba i Åndalsnes sentrum, og følg tydelige sti opp til Aksla via Nebba. Stykket opp til Nebba er uten trapper og med handlist slik at de aller fleste kan ta seg opp til utsiktspunktet på Nebba. Stigninga er delvis bratt, så den er ikke universelt utforma.
På Nebba kan man nyte utsikt utover Åndalsnes. Litt lenger opp ligger Grindbygget. Her er det mulig å ta en pause med tak over hodet. Utsikta er fantastisk oppover Romsdalen med Romsdalshorn i bakgrunn og mot Isterdalen og fjellene her. Man kan se helt til platået på Trollstigen.
Midtveis på turen kommer man til Andresmyra med steintrapp. Det er noen parti med mange røtter. Her er det satt opp handlist. For å hindre at stien brer seg ytterligere anmoder vi folk om å følge lista og ikke trekke videre ut i terrenget når det er glatt.
Videre er det flere ruter, men Nordnes-ruta som går skrå mot Romsdalen er nå rustet opp med steintrapper som er en opplevelse i seg selv. Det er mye stigning, så trappene må være bratte. Når man runder opp berget kommer man til utsiktspunkt som gir gode muligheter til ekstra utsyn og fotograferingsmuligheter.
Videre oppover er det flere trapper med mange flotte utsiktspunkt og noen parti med sikring
Det er mange mindre stier som tar alternative løyper, men følg merkingen for å unngå økt slitasje på terrenget!

3D skisse av NesakslaUtsiktsrampen Januar 2014, Foto: Liv Kjølen Eriksen